torba za mame

Torba za mame – vodič za odabir najbolje

Koja je torba za mame najbolja? Hajde da vidimo šta to odlikuje kvalitetnu torbu i koje karakteristike treba da ima da bi je smatrali baš dobrom.

Pomoći ćemo vam da razumete zašto je važno imati kvalitetnu torbu i na šta da obratite pažnju prilikom kupovine. 

Šta je torba za mame?

 

Torba za mame je zapravo ona torba koja uvek ide sa mamom i bebom van kuće. To je jedno pomoćno sredstvo u koje se stavi sve što je bebi van kuće potrebno. Bez obzira da li idete u šetnju, kupovinu, u goste ili na celodnevni izlet, torba za mame je uglavnom puna i treba da bude uz vas.

U nju se uglavnom pakuju:

Kakva treba da bude dobra torba za mame ?

 

Mnoge mame misle da je potpuno svejedno kakvu će torbu odabrati za ovu svrhu, važno je samo da se boja torbe  slaže sa bojom kolica. To je OK kriterijum, ali sam po sebi nije dovoljan.

Sve dok ne prođete razne situacije sa svojom bebom, nećete shvatati koliko zapravo jeste važno da torba bude funkcionalna, a naravno  i lepa.

Da ne bi ste pogrešili u izboru torbe, mi vam dajemo nekoliko vrlo korisnih saveta kakvu da odaberete. 

 

 

Spoljašnji dizajn

 

Možda će mnoge mame reći da ovo nije najvažnija stavka, ali stavili smo je zato što ipak jeste važna. Kako će torba izgledati spolja bitno je iz više razloga. Pre svega estetski momenat je uvek dobro došao bez obzira o čemu je reč. Drugo, bilo bi lepo da se torba slaže recimo sa kolicima pa da bude u nekoj sličnoj nijansi ili u boji koja na neki način ide uz kolica.

No, možda najvažnije je ovo…

Imajte na umu da će i vaš partner često nositi tu torbu.

Da li on želi da ponese, recimo, boju ciklame? Uostalom i vama će biti prijatnije da nosite torbu koja vam je lepa i na oko. Naravno da su važni i drugi kriterijumi, a oni slede u nastavku.

Birajte onu u koju staje puno stvari

 

Razmislite samo gde ćete sve ići sa svojom bebom. Od svakodnevnih šetnji, preko odlazaka kod lekara do raznih slavlja. U većini slučajeva ćete bebicu voditi sa sobom, a mnoge od tih obaveza potraju i po pola dana, ako ne i duže. Zato vam je potrebna torba u koju može stati puno stvari.

 

pakovanje torbe za mame

 

Uvek sa sobom morate imati po nekoliko pelena, jer nikada ne znate koliko će puta beba piškiti i kakiti. Možda baš tog dana brojka bude mnogo veća. Vremenske prilike se lako mogu promeniti, treba imati rezervnu garderobu koja se neretko uništi od bljuckanja, hrane, pa i stolice. Flašica za vodu je obavezni rekvizit, a tu je i flašica za dohranu ili kašica. Ukoliko je vaša beba na formuli, za vas su idealne one torbe koje imaju posebne džepove za flašice i dosta dugo održavaju temperaturu mleka u flašici. 

Možemo slobodno reći da ove torbe često deluju i kao putne torbe, bez obzira što od kuće idete na par sati.

Unutrašnjost torbe je jako važna

 

Torba treba da bude lepa spolja, ali uvek bacite pogled i na unutrašnjost. Ukoliko torba ima dovoljno pregrada koje će omogućiti da lepo rasporedite i organizujete stvari, onda je to veliki plus.

Kada presvlačite bebu ili je hranite, želite što pre da dođete do pelene ili maramice. Dobra organizacija će vam to omogućiti. Najbolje je kada torba ima više pregrada i kada tačno znate u kojoj ste šta ostavili.

Model torbe

 

Pre nego što kupite torbu, razmislite koji model bi vam najviše odgovarao. Koji bi bio najfunkcionalniji? Da li torba koja se nosi na ramenu ili možda torba u vidu ranca. Šta vam je praktičnije i udobnije za nošenje.

Ukoliko imate problema sa kičmom ili drugim delom tela, sigurno da vam više prija određeni model. Takođe je jako važno imati na umu da li ćete torbu stalno nositi ili ćete je okačiti na kolica ili staviti u korpu od kolica. To su sve sitnice koje mamama mnogo znače.

Obratite pažnju na materijal torbe

 

Prilikom kupovine torbe neka važna stavka bude i kvalitet materijala od kojeg je torba izrađena. Imajte na umu da ćete je nositi i po suncu i po kiši.

Bilo bi dobro da to pre svega bude jači materijal koji može izdržati veću količinu stvari. Druga stavka je da bude nepromočiv. Ukoliko se slučajno zateknete na kiši, valjalo bi da torba ne propusti vlagu i da bebine stvari i pelene ostanu suve.

Kada idu na putovanja, mame vrlo često baš u ove torbe stave i kupku ili šampon za bebe, pogotovo ako imaju pregrade od neporomočivog materijala za slučaj prosipanja. Marija to dobro zna, jer se od kupke koja joj je promenila stav prema kozmetici više ne odvaja. To je zato što je njeno dete imalo jako osetljivu kožu i nisu mu sve kupke prijale. Koža mu je često bila suva i crvena, iritirana. Od kad je Marija našla pravu kupku, njegova koža je mekana i nežna. Od tada ona zna da kozmetika za bebe ne sme biti bilo kakva. O čemu je reč i šta je to što pomaže da koža dece bude zaista negovana, saznajte iz njenog ličnog iskutsva na ovom linku:https://rastimozdravo.com/dr-pilar-kupka-za-bebe-licno-iskustvo/

Vrste i modeli torbi za mame

Kada se malo više udubite u ovu temu saznaćete da postoji više vrsta odnosno modela torbi za mame. S razlogom su izmišljeni, jer doprinose komforu i značajno olakšavaju svakodnevne aktivnosti.

Ranac za mame

 

U novije vreme pojavili su se  torbe za mame u vidu rančeva. Ovaj model torbi vrlo je funkcionalan i pruža komfor iz tog razloga što se nosi na leđima poput školske torbe. Time se ne vrši pritisak samo na jedno rame, već je težina raspoređena na obe strane tela. To je zaista odlično, jer ćete vremenom primetiti koliko se često forsira samo jedna strana tela dok se nosi torba na ramenu.

 

ranac za mame

 

Rančevi mogu biti raznih veličina i oblika, pa tako možete odabrati onakav kakav vama treba. Veliki broj njih je i funkcionalan po pitanju pregrada i raspoređivanja stvari.

Multifunkcionalna torba za mame

 

Tehnologija napreduje i u oblasti opreme za bebe, pa tako sada na tržištu možete pronaći torbe koje se odjednom pretvaraju u podlogu za presvlačenje pa i u krevetac za dremku. Da, za ove modele morate izdvojiti mnogo više novca, ali zaista su odlično rešenje za mame koje su često u pokretu i na putovanjima sa bebom. Zamislite samo, napunite torbu bebinim stvarima, ponesete pelene, maramice i kremu za pelensku regiju  i gde god poželite presvući bebu, svoju torbu pretvorite u podlogu za presvlačenje. Ujedno beba može malo i da odspava bezbedna,  i zaštićena  zahvaljujući tendi. Zvuči neverovatno, ali vrlo korisno i praktično.

Najbolje torbe za mame

 

Istražujući ponudu na našem tržištu, izdvojili smo za vas najbolje, najpoznatije, a ujedno i najprodavanije brendove torbi za mame koje imaju  bebe. O svakoj marki smo izdvojili po nešto što smo smatrali važnim i to će vam sigurno olakšati odluku o kupovini odgovarajuće torbe.

 Bbo torba za mame

 

Ove torbe se izdvajaju po svom sportskom dizajnu, pa su idealan izbor za mame koje su u sportskom fazonu, a i za tate. Ako volite takav stil, onda zaista imate lepih modela u ponudi. Proizvođač je vodio računa o potrebama bebe i mame, pa torbe odlikuje funkcionalnost, puno prostora za odlaganje, nekoliko pregrada od kojih neke poseduju i rajsferšlus.

U pojedinim modelima vas čeka i iznenađenje u vidu podloge za presvlačenje. Neki imaju mogućnost razdvajanja čime se dobija podloga za presvlačenje sa tendom. To je vrlo praktično ukoliko ste često sa bebom van kuće. Obzirom na sve što nude, možemo slobodno reći da je cena ovih torbi korektna. Ovi modeli ne spadaju u najjeftinije, ali  je cena pristupačna i spada u prosečne.

Land Mommy

 

Land mommy je manje poznata marka na našim prostorima, ali svakako nije manje kvalitetna. Naprotiv, torbe pod ovim nazivom odlikuje visok kvalitet i funkcionalnost. Imaju puno prostora za stvari koje se mogu lepo organizovati u postojeće pregrade. Ono što smo primetili jeste da ih je teže naći u ponudi na najpoznatijim sajtovima za prodaju bebi opreme. Da bi kupili ovu torbu, trebaće vam malo više truda da je pronađete.

 Cam

 

Za ime Cam ste sigurno čuli ukoliko ste mama. Ovaj brend je među poznatijim na našim prostorima i zaista se izdvaja širokom ponudom torbi za mame. U asortimanu ćete sigurno naći model koji odgovara vašim potrebama, jer se nude kako sportski modeli, tako i elegantne torbe koje mogu upotpuniti vaš svakodnevni izgled. U zavisnosti od ličnih preferencija odaberite model, a za kvalitet i funkcionalnost se pobrinuo proizvođač. Budite spremni da za pojedine modele torbi iz ovog asortimana izdvojite malo više novca, a možete naći i jeftinije modele koji takođe mogu zadovoljiti vaš ukus.

Kikaboo

 

Kikaboo se zaista pobrinuo za komfor svih mama koje koriste njihove torbe. Pre svega treba napomenuti da je asortiman zaista bogat i u njemu možete pronaći razne modele od standardnih torbi do rančeva. Modeli koji nude potpuni komfor izrađeni su od najkvalitetnijih tkanina, a imaju čak i odeljak sa nepropusnim materijalom u koji možete stavljati mokre bebine stvari. Džepovi za flašice su dizajnirani tako da satima čuvaju temperaturu vode ili mleka u flašici. To su samo pojedini detalji, a ne treba izostaviti ni funkcionalnost pregrada kao ni vizuelni dizajn koji je na visokom nivou.

 Cangaroo

 

Cangaroo je vrlo poznato ime kada je bebi oprema u pitanju. U svom asortimanu nudi mnogo toga od opreme za bebe, a tu su svakako i torbe. Ove torbe su izrađene od kvalitetnog materijala i imaju dovoljno prostora za odlaganje. Ono što je za mame važno svakako je cena torbi, a ove spadaju u jeftinije proizvode.

Lorelli

 

Lorelli je ime koje budućim mamama nudi torbe različitog dizajna, funkcionalnosti i naravno različitih cena. Jednostavne modele koji se ne mogu puno pohvaliti prostorom i pregradama za organizaciju stvari, možete kupiti već za dve hiljade dinara, a na popustu budu i jeftinije.

Elegantniji i funkcionalniji modeli su nešto skuplji, ali opravdano jer se drastično razlikuju po kvalitetu i dizajnu. Ponuda je velika, a na vama je da odlučite koji model odabrati u zavisnosti od vaših potreba.

Gde kupiti torbe za mame?

Torbe za mame možete kupiti u bilo kojoj prodavnici opreme za bebe. Ukoliko su prodavnice bolje snabdevene one će imati i veću ponudu pa ćete lakše uporediti kvalitet i cenu različitih modela.

 

 

Vrlo dobra opcija za kupovinu svakako je putem Interneta, jer tu dobijate najveći izbor. To vrlo često otežava donošenje odluke, ali nadamo se da će vam naši saveti  pomoći da skratite vreme odlučivanja.

 

Biti mama znači svakodnevno biti aktivna i u pokretu. Da bi šetnje sa bebom  i odlasci na razne događaje i putovanja protekli što lepše i komfronije u tome vam dobra torba zaista može pomoći. Kada imate dovoljno prostora da spakujete sve što vam treba i kada ste sigurni da su stvari zaštićene, tada možete misliti o nečemu drugom i uživati sa svojom bebom znajući da vam je sve pri ruci.