peškiri za bebe

Koji su najbolji peškiri za bebe?

Peškiri za bebe se ne kupuju lako. Ponuda je ogromna i nisu svi isti! Zato se pre odlaska u prodavnicu informišite o svemu u ovom tekstu.

Peškire ćete svakodnevno koristiti i zbog toga je potrebno da izaberete prave, a to su oni koji po kvalitetu i dimenzijama odgovaraju vašim i bebinim potrebama.

Značaj pravilnog izbora peškira za bebe

 

Ako ste do ovog teksta stigli pretražujući ponudu peškira za bebe, znajte da ste na pravom mestu.

Ne bacajte pare na bilo šta! Prvo se informišite o ovoj temi.

Saznajte koje sve karakteristike treba da ima jedan peškir za bebu. Prilikom kupovine uvek imajte na umu da su bebe veoma osetljiva bića. Pre svega je njihova koža veoma osetljiva i tanka, a ona će prilikom brisanja biti u kontaktu sa peškirom. Vodite se time pre nego što donesete konačnu odluku.

Peškir je jedna od osnovnih stvari sa spiska za bebu.

Da bi do odluke uopšte došlo, peškir za vašeg mališana treba da ima nekoliko važnih karakteristika. Evo i koje su:

Materijal

 

Kao prvu stavku svakako izdvajamo materijal peškira.

 

vrste peškira za bebe

 

Vrlo je poželjno, da ne kažemo čak i neophodno da peškir bude od prirodnog materijala. Tu naravno prednjači pamuk jer je po mnogim svojim svojstvima najbolja opcija kada je brisanje nakon kupanja bebe u pitanju. Dakle uvek na deklaraciji tražite oznaku 100% pamuk.

Veličina peškira za bebe

 

Druga važna stavka kada je izbor peškira ua pitanju svakako je veličina. Prilikom kupovine uvek imajte na umu za šta ćete određeni peškir koristiti.

  • Ukoliko je za brisanje nakon kupanja, onda bi bilo dobro da uzmete peškir većih dimenzija.
  • Za brisanje nakon umivanja ili pranja ruku, može se iskoristiti i peškir manjih dimenzija.

Moć upijanja

 

Važna karakteristika peškira je i moć njegovog upijanja. Nakon kupanja potrebno je bebu dobro obrisati, a to neće biti moguće ukoliko je peškir tanji i ne može dovoljno upiti vodu.

 

 

Tekstura

 

Kad god je moguće proverite i mekoću peškira. Opipajte materijal da vidite da li će prijati koži vaše bebe. Možda na deklaraciji piše sastav, ali majke su nekako sigurnije kada svojim rukama opipaju materijal peškira za svoju bebicu. Bilo bi dobro da budu što mekši iako će to zavisiti od načina pranja.

Dizajn

 

Estetski momenat odnosno dizajn peškira je važan, ali samo roditeljima. Bebe još uvek nisu svesne šta im se sviđa, a šta ne. Kada je reč o boji i dizajnu tu se budimo realni bira prema roditeljskom ukusu, I to je sasvim ok i očekivano. Zašto da se ne odabere peškir koji zadovoljava i taj zahtev.

Ukoliko uspete da pronađete peškir koji ima sve spomenute karakteristike budite sigurni da će svaka aktivnost sa njim biti jedno prijatno i zabavno iskustvo.

Vrste peškira za bebe prema nameni

 

Vaša beba sigurno neće imati samo jedan peškir. Razloga za kupovinu više peškira je puno. Samo razmislite. Kada iskoristite peškir da bebu obrišete nakon kupanja, on ide na pranje. I šta ako vam zatreba dok se još nije osušio? E zato vam treba nekoliko peškira koje će beba koristiti isključivo za sopstvene potrebe. 

Peškir za kupanje bebe

 

Kada se kupuje peškir za bebu, uglavnom se misli na ovaj.

Ukoliko ste u mogućnosti bilo bi dobro da imate barem dva peškira za kupanje.

Sa bebama se uvek dešavaju nepredvidive situacije. Mogu se upiškiti na peškir, ukakiti ili je peškir na pranju pa vam treba drugi. E zato su barem dva velika peškira za kupanje poželjna i osnovni su preduslov za ovu aktivnost – pored kadice i kupke za bebe.

Pod “velikim” peškirom mislimo na one koji imaju dovoljno velike dimenzije da beba ima dovoljno mesta na njemu kada legne i da je možete obrisati. 

Vodite računa o materijalu od kojeg je peškir napravljen. Znate da je bebina koža veoma osetljiva tokom prvih meseci i treba joj pružiti odgovarajuću negu, a pod tim se misli i na materijale sa kojima koža dolazi u dodir. Baš zbog povećane senzitivnosti potrebno je povesti više računa o svemu što dolazi u dodir sa bebinom kožom.

I Marija se  susrela sa problemom osetljive kože, kada joj se rodio sin Ognjen. Ona je dugo tražila rešenje za osetljivu kožu svog mališana i jako dobro zna koliko je bitno šta dolazi u direktan kontakt sa bebinom kožom. Pri tom, ni problem ni rešenje nisu u uvek u peškiru. Pogledajte šta je pomoglo Mariji upravo na ovom linku:  https://rastimozdravo.com/dr-pilar-kupka-za-bebe-licno-iskustvo/

Da bi užitak nakon kupanja bio potpun, neka peškiri budu u vašim omiljenim bojama i dezenima. Na tržištu je zaista ogromna ponuda i svako može izabrati peškir prema svom ukusu.

Peškiri za bebe sa kapuljačom

 

Peškiri za kupanje naših mališana uglavnom su proizvedeni sa kapuljačom. Možemo vam reći da je to vrlo odlična zamisao, koja je ujedno i praktična.

 

peškiri za bebe sa kapuljačom

 

Nakon kupanja, bebu jednostavno položite na peškir ili je umotate u njega u zavisnosti od bebinog uzrasta i prostora u kojem je kupate. Kapuljaču stavite na glavu i njome obrišite kosicu nakon pranja.

To je dobro i sa higijenske strane, jer kapuljača uvek  služi za brisanje glave i kose, a ostatak peškira za ostale delove tela. 

Inovatori u ovoj oblasti smislili su i peškir koji liči na pončo. Vrlo zanimljivo i praktično, Na taj način peškir bebi “obučete” odnosno glavu provučete kroz rupu, a ostatak peškira lepo padne i možete lepo obrisati bebu. Kada se peškir tako stavi, bebu ujedno i greje dok je ne obučete, a ona ga pritom ne može sama svući.

Prilikom kupovine razmislite i o ovoj vrsti peškira jer je zaista vrlo praktičan pogotovo kada beba malo poraste i postane aktivnija pa češće skine peškir sa sebe.

Peškir za bebe za plažu

 

Kada dođe vreme da beba prvi put ode na plažu, roditelji jedva dočekaju da krenu u kupovinu peškira i traže najslađe dezene za najmlađe.

Zaista je ponuda ogromna, pa dok beba ne može da odlučuje o izboru, kupujte ono što se vama lično sviđa.

Peškir za plažu bi takođe trebao da ispunjava nekoliko kriterijuma. Prvi je onaj koji se tiče materijala od kojeg je napravljen. Gledajte da i ovi peškiri budu pamučni jer će oni najviše prijati bebinoj koži koja je na plaži izložena suncu, pesku i morskoj vodi. Veštački materijali mogli bi dodatno irititrati bebinu koža koja je možda od sunca osetljivija.

Zatim vodite računa da peškir dobro upija vlažnost kako bi beba nakon izlaska iz vode bila suva.

I na plaži je veličina peškira važna. Ako će beba na njemu ležati, gledajte da bude što većih dimenzija.

Za plažu možete kupiti pončo peškir ili peškir sa kapuljačom. Tako beba može da “obuče” odnosno zabaci na sebe peškir kako joj ne bi bilo hladno nakon kupanja.

Peškiri za bebe sa imenom

 

Ukoliko želite poseban peškir možete ga naručiti i sa imenom vašeg mališana. To može biti čak i lep poklon kada odlazite u posetu nekoj bebi.

Peškir sa imenom vrlo često beba dobija i na krštenju. Kupovina peškira za krštenje je obavezna, a vez sa imenom bebe je zaista lep detalj koji ostaje kao uspomena na važan događaj.

 Peškir za pranje ruku

 

Mališani se u toku dana veoma često uprljaju, umažu ruke od hrane, od pljuvačke ili bilo čega sa čime dođu u dodir. Kada je beba malo starija, kreće vrlo često pranje ruku, pogotovo ako krene u avanturu sa čvrstom hranom i u  istraživanje sredine.

Zato je poželjno da se u kupatilu nađe poseban peškir za bebu, u koji može brisati ruke. Time isto osiguravamo da ne dođe do prenosa bakterije sa drugih peškira na bebu.

Kako se koristi peškir za bebe?

 

Koliko je samo sitnica i pravila kada je nega bebine kože u pitanju, možete videti upravo i na osnovu ovog teksta. Možda ste do sada mislili da je korišćenje peškira jednostavno i da tu nema šta da se priča, ali verujte nam na reč da ima.

 

peškir za bebe upotreba

 

Skrenućemo vam pažnju na nekoliko stvari kada je korišćenje peškira za bebe u pitanju.

  • Beba treba da ima svoj poseban peškir, odnosno svoje posebne peškire. Dakle ne deli ih sa ukućanima. Ukoliko se peškiri dele, a pritom recimo nisu dobro oprani, može doći do prenosa bakterija na bebu.
  • Bebine peškire držite odvojeno od ostalih peškira, ukoliko je to izvodljivo u vašoj kući.
  • Prilikom brisanja bebe, nikako nemojte previše trljati kožu. Obzirom na osetljivost bebine kože, dovoljno je da peškirom samo tapkate po telu i tako pokupite vodu. Izbegavajte trljanje jer tako možete dodatno iritirati bebinu kožu i dovesti do oštećenja ili pogoršanja stanja ukoliko već ima nekih kožnih promena.

Kako se održava peškir za bebe?

 

Pranje i održavanje bebinih stvari pa i peškira je posebna tema. Tu zaista treba voditi računa o tome čime perete veš i na kom programu u veš mašini.

 

 

Evo nekih najznačajnijih saveta odnosno preporuka za održavanje bebinih peškira.

  • Peškire za bebu obavezno perite na visokim temperaturama. Pod tim se misli na programu od 90 stepeni ili programu od 60 stepeni. Tako ćete biti sigurni da su tokom pranja uništene sve bakterije koje su se nastanile u tkanini.
  • Vodite računa i čime perete peškire. Kupujte prašak za veš i omekšivače koji su namenjeni bebama i njihovoj osetljivoj koži. Bilo bi dobro da omekšivače u potpunosti izbegavate, ali ako kupujete ove što su namenjeni bebama, onda su bezbedni za upotrebu. Prašak dozirajte prema uputstvu i ne preterujte sa količinom jer može uticati na bebinu kožu.
  • Nakon svakog korišćenja, operite bebin peškir. Bez obzira koliko dobro bebu okupate, tokom brisanja se može svašta desiti i zato je bolje da peškir perete nakon svake upotrebe. Tako izbegavate bakterije i osiguravate sigurnu okolinu za vašeg mališana.

Naravno, pošto ovo nije jedina stvar koja dolazi u kontakt sa kožom vašeg deteta, treba voditi računa i o drugim aspektima, a pre svega kakva je kozmetika za bebe koja se koristi.

Gde kupiti peškir za bebu?

 

Odgovor će vam se sigurno svideti. Peškir za bebu možete kupiti bilo gde. Pod tim mislimo na bilo koju prodavnicu koja sadrži ovaj artikal. Naravno da će najveći izbor imati prodavnice bebi opreme, ali i bilo koja druga prodavnica može ponuditi kvalitetne peškire.

Prilikom kupovine samo proverite specifikaciju kako bi ste videli ko je proizvođač i od kog materijala je peškir proizveden.

Dostupno je i online poručivanje jer ih ima u ponudi i na sajtovima koji prodaju bebi opremu, ali mnogima je u ovom slučaju bitno da opipaju materijal pre nego odluče

Sada kada znate sve što treba o ovoj temi, možete krenuti u kupovinu peškira za vašu bebu.